1456 www.ananda-cr.cz/dosazeni_rovnovahy_v_nevyvazenem_svete-11-28-1.html - 21. 7. 2017 - 15:37:15

Archív stránky:

www.ananda-cr.cz/dosazeni_rovnovahy_v_nevyvazenem_svete-11-28-1.html ze dne: 21. 7. 2017 - 15:37:15

Zpět na úvodní stranu - aktuální novinky 2017


 

Dosažení rovnováhy v nevyváženém světě

Sekce:   Home >> Novinky >> Dotek světla a radosti >> Dosažení rovnováhy v nevyváženém světě

DOSAŽENÍ ROVNOVÁHY V NEVYVÁŽENÉM SVĚTĚ

Při cestování po světě patří k nejčastějším otázkám, které dostávám od lidí tato: „Jak mohu vnést rovnováhu do svého života?“ Lidé se cítí být pod tlakem, být k něčemu nuceni, a nejsou schopni se soustředit.

Získat znovu rovnováhu vyžaduje úsilí, vzhledem k tomu, že máme změnit dlouho trvající vzorce. To je vnitřní práce, nepomůže nám se rozhlížet po pomoci ve světě kolem nás. Lidé mají své vlastní programy a zřídkakdy je to pomoci vám, abyste dosáhli stavu spokojenosti. Jeden výrobce limonád testoval více než tři tisíce receptů, než našel přesný poměr cukru, chuťových přísad a kofeinu, aby lidé víc pili jeho výrobek. Jednoduše řečeno je třeba vědomého, vědeckého úsilí ze strany výrobců, aby na svých výrobcích utvořili co největší závislost.

Takže co dělat, abychom zůstali vyrovnaní v nevyváženém světě? Musíme se znovu vrátit ke svým základním hodnotám. Jsme bytosti fyzické, emotivní, intelektuální a duchovní a velkou pomocí bude, když strávíte trochu času meditováním o vašich touhách v každé z této oblasti.

Tady je několik obecných cílů, ale bude třeba, abyste sami začali přemýšlet o vlastních směrech.

Fyzické: být zdravý, silný, pružný a plný energie. K dosažení potřebujeme upravit naši výživu, spánek a cvičení a vyhnout se jedům jako je alkohol, kouření a drogy.

Emotivní: Být klidný a být šťastný.

Intelektuální: Udržet mysl bystrou, tvůrčí a být schopný hlubokého soustředění.

Duchovní: Dosáhnou Seberealizace neboli spojení s Bohem. To je nejvyšší cíl celého života a nejdůležitější úkol ze všeho. Je to střed vašeho způsobu života? Jestliže zaměříte váš život kolem tohoto duchovního hledání, všechno ostatní se začne přirozeně dostávat na své místo.

Každý den začni a ukonči kontaktem s Bohem. Devi a já máme na stěně obraz našeho gurua Paramhansa Jóganandy, čelem k našim postelím. Je to první věc, kterou ráno vidíme a poslední večer. To nám pomáhá být soustředěný v Bohu. Paramhansa Jógananda řekl: „ Je velmi obtížné najít správnou rovnováhu mezi prací a meditací. Dosáhnete dobré vyváženosti, když během dne pracujete s myšlenkou na Boha a budete o Něm meditovat večer.“

Znovunastolení rovnováhy zahrnuje to, abyste si ujasnili vaše základní hodnoty a udělali z nich priority. Chce to odhodlání. Ale volně parafrázuji Krišnu v Bhagavad Gítě: „Dokonce i malé úsilí k dosažení rovnováhy vás osvobodí z mučivého strachu a ohromného utrpení.“

Ze svého středu, Jyotish.

Zpět

 

Levné dresy Praha     -     Dárek pro strejdu     -     Potisk triček Praha     -     Papírové tašky na víno     -     Dárky pro muže k 40     -