872 www.ananda-cr.cz/uplnek-11-31-1.html - 21. 7. 2017 - 15:37:15

Archív stránky:

www.ananda-cr.cz/uplnek-11-31-1.html ze dne: 21. 7. 2017 - 15:37:15

Zpět na úvodní stranu - aktuální novinky 2017


 

Úplněk

Sekce:   Home >> Novinky >> Dotek světla a radosti >> Úplněk

ÚPLNĚK

Úplněk nastane, když jeho celý povrch odráží světlo Slunce zpět k zemi. V astrologii je měsíc spojován s našimi emocemi. Zajímavostí je, že měsíc je tmavý, když je mezi zemí a Sluncem, právě tak jako naše emoce jsou temné, když vkročí mezi nás a světlo.

Paramhansa JÓGANANDA často říkal: „Měsíc dává více světla než všechny ostatní hvězdy." Toto je důležitá duchovní představa, ezoterický význam, z kterého vyplývá, že zatímco měsíc (duchovní mistr) nevytváří světlo ze sebe sama, jen odráží světlo od Slunce (Boha) a tím naplňuje naši noc mnohem větším světlem než všechny hvězdy (ega).

Na Štědrý večer se šla Julie, mladá dívka z Moskvy, která je v Ananda Village, uprostřed noci za úplňku projít. Noc byla chladná, nízko u země mrazivo a ona zpozorovala, že půda vypadá jakoby jiskřila. Měsíc odrážel body světla na zmrzlé rose na spadaném listí, které pokrývalo zem. Natočila pozoruhodné video tisíců třpytivých bodů světla.

Toto také má hluboký duchovní význam. Krása a světlo jsou všude. JEN JE MUSÍME VIDĚT. Stěží by někdo vymyslel lepší poetickou představu pro beznaděj než „mrtvé listí uprostřed mrazivé noci.“ A pořád ještě, při správném pochopení, je naplněno světlem a zázrakem. Život také, dokonce ve svých nejtemnějších momentech, je naplněn Božím světlem. Abychom ho spatřili, je potřeba prostě ztišit naše emoce a otevřít oči. A když vidíme Boží světlo, můžeme ho zrcadlit druhým.

V božském světle Najasvámí Jyotish

Zpět

 

Dárky pro muže k 70     -     Dárek pro dědečka     -     Maturitní šerpy     -     Potisk textilu     -     Trička s rokem narození     -